Coaching i Salut

Coaching y salud te proporciona la estructura necesaria para crear tu base del bienestar duradero, consiguiendo integrar de forma eficaz hábitos saludables en tu vida mejorando paso a paso tu salud. Ofrece un apoyo y guía necesarios para conseguir la excelencia en diferentes ámbitos como: la salud física, mental, espiritual… que impactan en todos los ámbitos de tu vida.

El Coaching y Sallud aborda la salud desde un enfoque integral incluyendo la salud física, emocional, mental, espiritual, empleando técnicas que potencializan a las personas para que desarrollen un estilo de vida saludable, formando hábitos que transformen positivamente su vida.

El Coaching y Salud es una rama del coaching que se especializa en acompañar y facilitar la adopción de hábitos saludables de vida.El Coaching y Salyd aborda la salud desde un enfoque integral, comprendiendo que la salud no solamente se refiere al bienestar fisiológico, sino que incluye todas las áreas que conforman a una persona: salud física, emocional, mental, social, espiritual.

Recursos y habilidades para Profesionales que trabajan con objetivos de salud y bienestar.

El objetivo de este programa es facilitar que los profesionales adquieran herramientas con las que acompañar a personas en la consecución de objetivos de salud, para prevenir (adquisición y mantenimiento de hábitos más saludables) o para afrontar alguna dolencia o enfermedad.

El coach, entrenado en estos recursos y habilidades, facilitará que su coachee se haga cargo de su salud, se convierta en protagonista y parte activa de su recuperación y obtenga nuevas herramientas para manejar las diferentes etapas de su proceso de una manera más segura y eficaz

Se trata de convertir la relación en un elemento impulsor del proceso de curación y/o mejora de su bienestar. El coach profesional interviene, por tanto, en la toma de conciencia y en la adopción de decisiones más saludables.

.

Què és el Coaching?

És un procés en el qual el Coach ajuda, motiva, guia i acompanya al client, alliberant mitjançant la paraula tot el potencial i recursos que el client ja té per a assolir els seus objectius personals i/o professionals. El client té totes les respostes per aconseguir el canvi desitjat. El Coaching, augmenta el benestar personal i la teva felicitat,

CURS COACHING I SALUT

Adreçat a : 

Professionals de la salut Equips Atenció Primària i per a Professionals d’Hospitalària

Objectiu/s general/s:

Introducir el coaching com a eina de el lideratge personal i professional. 

Impulsar el desenvolupament personal i professional fomentant una cultura de coaching.

Adquirir el coneixements, competències, y habilitats del coaching pera poder ajudar a altres persones.

Conèixer que és el  coaching i aprendre a utilitzar les eines que ens ofereix, tant a nivell personal com professional. 

Poder fomentar l’autorresposabilitat e implicació dels usuaris, actituds proactives en el procés de salut i malaltia així com acompanyar-los en el canvi d’hàbits i comportaments no saludables  despertant i entrenant les seves capacitats,  millorant l’autoestima i assolint una millor qualitat de vida.

Objectius específics : L’alumne, desprès de l’activitat serà capaç de :

Autoconeixement, els valors, creences, potenciar recursos i fortaleces internes, i desenvolupar habilitats de comunicación per a desenvolupar-te millar en el tau entorn familiar, social i professional.

Pendre consciencia del cos, de les emociona i aprender a gestionar-les.

Aportar coneixements bàsics de coaching.

Donar a  conèixer i practicar eines del coaching. 

Continguts  ( o Programa)

Definició de coaching

Origen del coaching

Tipus de coaching

Què és un caoch? Competències. Competències en salut. 

Metodología 

Beneficis del coaching

L’actitud positiva 

Inteligència emocional. Gestionar emocions, tècniques (RAIN, Cadira vuida, Tapping…)

Els rols en les relacions (Triangle dramatic de Karpman).Estils de comunicació (assertivitat)

La comunicació no verbal: consciencia del cos-ment. 

Els Valors, priorització d’àrees, valoració i resolucions. personals (patrons adquirits)

Hàbits conductuals

Coherència cardíaca 

Metodologia : 

 Sessions a migdia de dues hores 

Teoria i exercicis pràctics

Docents / Professorat:

M. Carme Grané

Hores lectives/Durada 30 hores

Places: 20

Tipus d’avaluació: Satisfacció

Certificat: d’assistència